*הערה לפני:
החל מרשומה זאת אני אנסה את מה שאני אכתוב על לונדון לתייג תחת הכותרת - לונדון למתחילים או לונדון למתקדמים וכך נוכל גם לשייך את ההמלצות על טיולים לאופי המטייל (מתחיל או מתקדם....) כמובן שאין בהערה זאת שום ערך שיפוטי כזה או אחר, אתה יכול להיות "מתחיל" אבל זה לא אומר שאתה מפגר או לא יודע משהו, לפעמים סתם עוד לא ביקרת במקום, זה כיף להיות מתחיל ולפעמים גם כשגרים שנים במקום מסויים כדאי להיות מתחיל ולתייר.....עד כאן הערות לסדר.
ועכשיו לטיול של הפעם....כשביקרתי בפעם הראשונה את ה-KEW GARDENS חשבתי שאחזור עוד פעמים רבות כל פעם בעונה אחרת, אבל מסתבר שגם כאשר יש מקום כזה מקסים יחסית קרוב לבית, לא חוזרים כל כך מהר שוב....למה?אולי מחיר כניסה הגבוה מרתיע? ואולי בגלל שכל לונדון מלאה בפארקים מדהימים ביופיים?!
כשאמי הגיעה לבקר מהארץ היה ברור שביום ההולדת שלה ניסע עם הילדים שהיו בחופש לבקר שם!
ההנאה מהגנים לדעתי אף כפולה למי שאוהב את הסתיו כמוני, צבעי העלים פשוט יוצאים מן הכלל. אלו הם גנים מיוחדים והמקום פשוט מקסים.
אז מהם ה-KEW GARDENS?
*לפני הכל - קרדיט: חלק מהמידע ברשומה זאת משולב מחומר לטור שכתבה גליה יעקובסון, המתגוררת גם היא כאן, מטיילת עם המשפחה וכותבת לעיתון מקומי. תודה!
באתר הגנים ובאזור Richmond בכלל נמצאו כלים המעידים על חיים בתקופה הפרה-היסטורית. התיעוד הראשון המאשר התיישבות במקום הוא מראשית ימי הביניים. במאות ה-14-15 היתה תנופת התפתחות בעקבות בניית ארמון מלכותי בקרבתו. לונדון הפכה לצפופה והאצולה החלה לבנות אחוזות מחוץ לעיר. וכך, בנו של המלך ג'ורג' השני, פרדריק, שכר בשנת 1731 את חוות Kew כדי להיות קרוב להוריו שגרו בRichmond. שנים ספורות אחר כך נישא לנסיכה אוגוסטה וביחד הם ערכו שינויים דרמטיים בבית האחוזה שזכה לכינוי המלגלג "הבית הלבן". חיבתם לגננות עודדה אותם לשכור את אדריכל הגנים Earl of Bute שהחל לשתול בגנים מסביב צמחייה אקזוטית. אל הגנים המרהיבים הללו מומלץ לחזור שוב, לבקר בכל עונה ולחזות בנוף המשתנה. גם בחורף הם בהחלט יעד לטיול משפחתי בזכות האטרקציות הנוספות והן חממות ענק ובתי זכוכית ויקטוריאניים עצומים המספקים לאוסף הצמחים תנאי אקלים אידיאליים. כך שגם אם בחוץ קר וגשום, אתם בהחלט יכולים להרגיש כשרך טרופי ירוק עד ולהוריד את המעילים.
האטרקציות המרכזיות בגן:
TREE TOP:
בגובה 18 מטר מעל הקרקע, בין צמרות העצים הצבועים כעת בגווני אש, מתפתל שביל המשתרע לאורך 200 מטר. תוכלו לראות מקרוב את הצמרות, להרגיש כציפורים ולחזות ב-326 האקרים של הגנים מסביב ובקו הרקיע של לונדון.
ה- Temperate House :
הוא החממה הגדולה ביותר וגדלים בה צמחי הבית הגבוהים ביותר בעולם. בבית הזכוכית על שם הנסיכה מוויילס מדמים עשרה סוגי אקלים שונים. הבטחה- באחד מהם ממש תרגישו בבית. או לפחות בנגב. גדל בה מבחר עצום של צמחים כולל סחלבים וקקטוסים.
למטיילים עם ילדים מומלץ לבקר בשני מוקדים נוספים. פארק משחקי חוץ המנסה לדמות בית עץ ונחנך רק לאחרונה- שלושה מגדלי עצים המחוברים בגשרים, מגלשות, מוטות כבאים וסולמות טיפוס. מגרש משחקים המתאים לגילאי 5-11 ונמצא בסמוך לשער Brentfrord, אל המוקד הנוסף, הוא ה- Climbers and Creepers, כדאי להגיע כהפסקה לאחר ביקור לפחות בחלק מהאטרקציות, כיוון שיהיה קשה למשוך משם את הילדים ולהמשיך בטיול. מבנה שכולו משחקים בוטניים מקסימים המתאימים לגילאי 3-9. דרך המשחק הילדים לומדים על צמחים והקשר שלהם עם בעלי חיים ואנשים. למשל, הם מרגישים כחרקים המטפסים בתוך דגם ענק של צמח, ומתוודעים מקרוב לתופעת הצמחים הטורפים.
הגנים היפניים והפגודה:
הפגודה שנבנתה במאה ה- 18 הינה אחד מסימני ההכר המפורסמים של הגנים. הגנים היפניים המכונים: JAPANESE GATEWAY הינם העתק בגודל 4/5 מהגודל המקורי של אותם גנים ב- KYOTO, הם נבנו עבור תערוכה יפנית בלונדון בשנת 1910 ומשם הועברו ל- KEW.
אני יושבת כאן בכיסא מול המחשב וכמעט בוכה מרוב עצב וגעגוע ללונדון.
השבמחקהמראה האפרפר, הגינות המדהימות ביופיין.. ממש לאכול את הלב!!